9 daagse vakantie in Tibau do Sul, Natal (Brazilië)

In december 2019 zijn wij naar Tibau do Sul op vakantie geweest in het kleinschalige Marinas Resort. De vlucht is vanaf Schiphol met een tussenlanding op Tenerife. Tibau ligt aan een prachtige lagune die uitmondt in de turquoiseblauwe zee en je vindt er een fantastisch zandstrand. En in deze periode heerlijk rustig. Kilometers wandelen op je blote voeten zonder iemand tegen te komen. Vanaf het strand hebben wij dolfijnen en schildpadden zien zwemmen. Het blijft een fascinerend gezicht deze tuimelaars uit het water te zien springen.

Op het park zie je klauwaapjes (Mico’s) vrolijk spelen in de bomen. Het resort heeft eenvoudige en gerenoveerde bungalows. Het is aan te raden iets meer geld uit te geven voor de gerenoveerde huisjes. Een jacuzzi maakt het wel compleet. Wij komen in het donker aan en lichtelijk gedesoriënteerd kan je de omgeving niet zo goed inschatten. Na het diner in het restaurant is het relaxen met een drankje. De zon is al vroeg op en het tijdsverschil in deze periode 4 uren. Wanneer je naar buiten kijkt, is het uitzicht adembenemend. Dit wordt genieten van onze vakantie. Een hagelwit zand, frisgroene kokospalmen, kortom een prachtig uitzicht en een temperatuur van rond de 30 graden. De watertemperatuur is al net zo gunstig. Alle ingrediënten om in de winter onze zonnevitamines in te nemen.

Bezienswaardigheden en activiteiten Tibau do Sul

Wij hebben de relaxdagen op het strand en aan het zwembad afgewisseld met leuke uitstapjes om deze regio van het wonderschone Brazilië te ontdekken. Een bezoek aan de hippe badplaats Pipa is een aanrader. Pipa ligt op slechts 8 kilometer afstand en je bent er met de taxi binnen een kwartier. Wandelen is ook mogelijk. Daar doe je wel een uur en drie kwartier over. Pipa heeft een hippiesfeer is gezellig druk, heeft goede restaurants en bars, leuke winkels en vrolijk gekleurde huisjes. Wij zijn met de taxi teruggegaan. Dit kost je 30 real (ca € 8,00).

Vanuit Tibau do Sul kun je ook op de boot stappen om de prachtige lagune, dolfijnen en spectaculaire zonsondergangen te ontdekken. Wij hebben ook kokkels gevist en deze zijn aan boord geserveerd. Een echte aanrader.

Wij hebben dagtocht geboekt waarbij wij een aantal bezienswaardigheden, zoals kerkjes, dorpjes en een bananenplantage hebben bezocht. Na de uitstekende lunch volgt een avontuurlijke buggytocht door de zandduinen met een aantal hele leuke stops. Een klein museum van zeedieren. Het Colameer en een proeverij van lokaal gestookte likeuren.

Ook een bezoek aan het natuurpark Sanctuário Ecológico de Pipa is de moeite waard. Een keurig verzorgd reservaat waar je een mooie wandeling kunt maken en verschillende dieren en planten kunt bekijken. Wij zijn met de taxi er naar toe gegaan en via het strand wandelend terug. Tussendoor wel een duik nemen in het water en voldoende water meenemen.

Wij hebben genoten van de zon, het strand, het resort, de Braziliaanse omgeving en mensen. Zeker voor herhaling vatbaar.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.