Reisverzekering

De Reismeiden werken via Mijn Reiskennis samen met Allianz Verzekeringen. Een zorgeloze vakantie betekent ook goed verzekerd zijn tegen eventuele risico’s. Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte terugvlucht naar huis kunnen namelijk grote financiële gevolgen hebben. Hieronder leggen wij de verschillende verzekeringen uit.

Allianz zorgt ervoor dat je er nooit alleen voor staat. Tijdens jouw reis word je direct geholpen, mocht dit nodig zijn. Je kunt 24 uur per dag rekenen op uitstekende (telefonische) hulp en in de eigen taal via 020 – 5929292. Vanuit het buitenland via +31 20 5929292. Verder heb je de mogelijkheid om aflopende en doorlopende verzekeringen af te sluiten.

Wat houdt een reisverzekering in?
Het belang van een goede reisverzekering wordt nog wel eens onderschat. Zonder reisverzekering kan je op reis onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Medische kosten kunnen al gauw hoog oplopen. Zeker in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief. Meestal vergoedt de zorgverzekeraar dat wat in Nederland gangbaar is. De meerkosten komen dan voor eigen rekening. Met een reisverzekering worden de onvoorziene kosten vergoed. Waar je ook bent. De reisverzekering zorgt er tevens voor dat je terug naar huis kunt indien er iets met jou of een 1e of 2e graad familielid gebeurt.

Jouw reisverzekering geeft onder andere dekking voor:

 • Professionele hulp bij ziekte, ongeval en overlijden
 • Reiskosten en verblijfkosten bij ziekte, ongeval en overlijden
 • Reiskosten bij overlijden / levensgevaar familie (1e of 2e graad)
 • Repatriëring
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van uw zorgverzekering
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten

Aflopende reisverzekering
De aflopende reisverzekering van Allianz is een uitstekende keuze als je af en toe op vakantie gaat of op zakenreis. Het biedt een complete basisdekking tegen een scherpe premie. Je kunt de verzekering aanpassen aan jouw eigen wensen en behoeften. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent tegen eventuele risico’s.

Europa of werelddekking
Kies de juiste dekking aan de hand van jouw vakantiebestemming. Ligt deze in Europa dan volstaat de Europadekking. Reis je buiten Europa, kies dan voor de werelddekking.

Complete basisdekking
Allianz biedt altijd een reisverzekering op maat, volledig samengesteld naar jouw wensen. De basisdekking is heel compleet en omvat onderdelen zoals personenhulpverlening, bagage, buitengewone kosten, telecommunicatiekosten en schade logiesverblijven. Deze basisdekking kan je als vakantieganger beslist niet missen.

Uitbreidingen voor nog meer zekerheid
Naast de basisdekking kan je kiezen uit tal van uitbreidingen in de dekking. Zo kan je een aflopende reisverzekering helemaal aanpassen aan jouw wensen en omstandigheden. Zo sluiten wij standaard bij jouw basisdekking geneeskundige kosten en ongevallendekking af. Jouw zorgverzekering vergoedt namelijk vaak wel een deel van de kosten maar in veel gevallen is dit niet voldoende. De kans bestaat dat de geneeskundige kosten in het buitenland meer dan twee keer zo hoog liggen dan in Nederland. Naar keuze kan je (winter)sportdekking, rechtsbijstand, geld, hulp en huur vervoermiddel en een dekking voor extra sportuitrusting afsluiten.

Top Dekking: de ultieme zorgeloosheid
Wil je echt optimaal verzekerd zijn? Kies dan voor de topdekking. Hiermee krijg je de meest complete kortlopende reisverzekering die je kan wensen. Zo heb je onder andere een hoger verzekerd bedrag voor:

 • Bagage
 • Telecommunicatiekosten
 • Schade logiesverblijven

Tevens verzeker je hierbij de geneeskundige kosten voor jouw huisdieren mee.

Doorlopende reisverzekering
Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan is het prettig te weten dat je goed verzekerd bent. Met de doorlopende reisverzekering van Allianz ben je het hele jaar door voor alle reizen en tripjes verzekerd! Aan de hand van de vakantiebestemming kies je de dekking. Ligt die over het algemeen binnen Europa? Dan volstaat Europadekking. Ga je verder weg? Kies dan voor de werelddekking.

Complete basisdekking
Allianz biedt altijd een verzekering op maat, volledig samengesteld aan jouw wensen. De basisdekking is heel compleet en omvat onderdelen die je als vakantieganger beslist niet kunt missen.

Uitbreidingen
Evenals bij de aflopende reisverzekering kan je bij de doorlopende reisverzekering kiezen uit tal van uitbreidingen in de dekking zoals geneeskundige kosten, rechtsbijstand en/of (winter) sportdekking. Zo kan je de doorlopende reisverzekering helemaal aanpassen aan uw wensen en omstandigheden.

Top Dekking: de ultieme zorgeloosheid
Wil je echt optimaal verzekerd zijn? Kies dan voor de Topdekking. Hiermee krijg je de meest complete doorlopende reisverzekering die je kunt wensen. Zo heb je onder andere een hoger verzekerd bedrag voor:

 • Jouw bagage
 • Telecommunicatiekosten
 • Schade logiesverblijven

Tevens verzeker je hierbij de geneeskundige kosten voor jouw huisdieren mee.

Wat houdt een annuleringsverzekering in?
Je reis moeten annuleren is vervelend genoeg. Daar kan je geen financiële zorgen bij gebruiken. Wanneer je de aflopende annuleringsverzekering afsluit dan krijgt je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Ben je al op reis en moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Ook kent Allianz een vergoeding bij aankomst- en vertrekvertraging.

Annuleringskosten worden onder andere vergoed bij:

 • Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of medereiziger(s)
 • Overlijden, levensgevaarlijk(e) ziekte of ongeval van directe familie (1e graad of 2e graad)
 • Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1e graad)
 • Echtscheiding

Aflopende annuleringsverzekering
Met de aflopende annuleringsverzekering van Allianz ben je zowel voor als tijdens jouw reis beschermd tegen de kosten van annulering. Deze dekt namelijk ook de niet gebruikte reisdagen en kent een vergoeding bij aankomst- en vertrekvertraging. Een zeer complete verzekering dus!

Standaard in het pakket van de aflopende annuleringsverzekering zit:

 • vergoeding van annuleringskosten
 • vergoeding van niet gebruikte reisdagen
 • vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging

Garantie-annulering
Met de garantie-annulering heb je een nog ruimere dekking. Je krijgt dan namelijk niet alleen de niet gebruikte reisdagen vergoed maar de gehele reissom. Dat is een prettige extra zekerheid!

Uitbreidingen
De basisdekking van de annuleringsverzekering is al heel compleet. Toch zijn er diverse uitbreidingen en aanpassingen aan jouw polis mogelijk. Zo zijn bijvoorbeeld familieleden standaard meeverzekerd maar wat als er iets gebeurt buiten de familiekring waardoor uw vakantie toch in gevaar komt? Bijvoorbeeld met: iemand die op uw huisdieren past, degene die uw zaken waarneemt tijdens jouw vakantie of een vriend of vriendin die plotseling erg ziek wordt. Ook dan biedt Allianz een oplossing voor je. Voor slechts 1% extra premie per waarnemer kunt u iedereen meeverzekeren die je een reden kunnen geven voor vroegtijdige terugkeer naar huis.

Samengestelde reis annuleren
Regelmatig stellen wij reizen op maat samen voor onze klanten. Bijvoorbeeld een afzonderlijk ticket, vervoer en accommodatie. Het uitvallen van één of meer van deze onderdelen geeft geen recht om dan de totale reis te annuleren. Dit risico is wel extra te verzekeren door middel van een uitbreiding. Mocht één van de los geboekte onderdelen van jouw vakantiereis dan uitvallen, waardoor je de hele reis moet annuleren, dan worden wel alle onderdelen vergoed. Voor deze uitbreiding betaal je slechts 1% extra premie.

Annuleringsverzekering is maatwerk
Er zijn allerlei redenen denkbaar waarom je een reis wilt kunnen annuleren. Stel, je boekt een reis voor een concert in het buitenland. Voor het vertrek blijkt dat het concert onverwachts niet doorgaat. Of je wordt opgeroepen voor dat tweede sollicitatiegesprek dat dan net in jouw vakantie valt en niet kan worden verzet. Beide redenen om jouw reis af te blazen of uit te stellen. Ook voor het meeverzekeren van bijzondere redenen op je vakantie kan je bij ons terecht. Er moet dan echter wel contact opgenomen worden met Allianz om de premie op maat voor jou te laten berekenen.

Doorlopende annuleringsverzekering
Een groot voordeel van de doorlopende annuleringsverzekering van Allianz is dat deze geldt voor al jouw vakanties. Dus ook voor ‘last-minute’ boekingen. Bovendien zijn niet alleen de kosten van de annulering zelf gedekt, maar ook de niet gebruikte reisdagen. Als je jouw vakantie noodgedwongen moet afbreken, worden de vakantiedagen die je daardoor moet missen ook vergoed! Verder zijn de financiële gevolgen van vertrek- of aankomstvertraging gedekt. Kortom, de doorlopende annuleringsverzekering is uiterst compleet.

Standaard in het pakket van de doorlopende annuleringsverzekering zit:

 • vergoeding van annuleringskosten
 • vergoeding van niet gebruikte reisdagen
 • vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging

Garantie-annulering
Met de garantie-annulering heb je een nog ruimere dekking. Je krijgt dan namelijk niet alleen de niet gebruikte reisdagen vergoed, maar de gehele reissom. Dat is een prettige extra zekerheid!

Uitbreidingen
De basisdekking van de annuleringsverzekering is al heel compleet. Toch zijn er diverse uitbreidingen en aanpassingen aan uw polis mogelijk. Zo zijn bijvoorbeeld familieleden standaard meeverzekerd maar wat als er iets gebeurt buiten de familiekring waardoor jouw vakantie toch in gevaar komt? Bijvoorbeeld met: iemand die op jouw huisdieren past, degene die jouw zaken waarneemt tijdens de vakantie of een vriend of vriendin die plotseling erg ziek wordt. Ook dan biedt Allianz een oplossing voor jou. Voor slechts € 25,-extra premie per waarnemer kan je iedereen meeverzekeren die je een reden kunnen geven voor vroegtijdige terugkeer naar huis.

Samengestelde reis annuleren
Regelmatig stellen wij reizen op maat samen voor onze klanten. Bijvoorbeeld een afzonderlijk ticket, vervoer en accommodatie. Het uitvallen van één of meer van deze onderdelen geeft geen recht om dan de totale reis te annuleren. Dit risico is wel extra te verzekeren door middel van een uitbreiding. Mocht een van de los geboekte onderdelen van jouw vakantiereis dan uitvallen, waardoor je de hele reis moet annuleren, dan worden wel alle onderdelen vergoed.

Annuleringsverzekering is maatwerk
Er zijn allerlei redenen denkbaar waarom je een reis wilt kunnen annuleren. Stel, je boekt een reis voor een concert in het buitenland. Voor het vertrek blijkt dat het concert onverwachts niet doorgaat. Of je wordt opgeroepen voor dat tweede sollicitatiegesprek dat dan net in jouw vakantie valt en niet kan worden verzet. Beide redenen om jouw reis af te blazen of uit te stellen. Ook voor het meeverzekeren van bijzondere redenen op jouw vakantie kan je bij ons terecht. Via Allianz laten wij de premie voor jou op maat berekenen.

Reeds elders een verzekering?
Heb je al een doorlopende reis en/of annuleringsverzekering elders? Kijk dan eens goed naar de polisvoorwaarden. Vaak staan in de kleine lettertjes bijzonderheden waardoor de dekking wellicht niet geheel meer naar wens is.

Als je wilt, kunnen wij de voorwaarden van jouw verzekeringsmaatschappij voor je vergelijken met de polisvoorwaarden van Allianz verzekeringen. Omdat Allianz in vergelijking tot andere verzekeringen zeer uitgebreide dekking biedt op allerlei fronten en een scherpe prijs weet te bieden komt dit vaak voordeliger uit.

Groot voordeel van een verzekering via ons bij Allianz verzekeringen is dat ik alles van jouw reis weet en kan bemiddelen bij eventuele schades. Dit kan ook erg veel gemak bieden bij het regelen van bijvoorbeeld alternatief vervoer naar huis.

Indien je jouw huidige doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering om wenst te zetten naar een doorlopende verzekering bij Allianz kan je contact opnemen met ons. Op verzoek wordt je huidige verzekering opgezegd en gaat de nieuwe verzekering per vervaldatum van de oude verzekering in.

Tot wanneer kan ik een verzekering afsluiten?
Je kunt de individuele annuleringsverzekering afsluiten tot maximaal 7 dagen na boeking van de reis. De reisverzekering is te boeken tot een dag voor vertrek van de reis.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met ons https://dereismeiden.nl/contact/

Terug naar boven