Egypte

Egypte heeft eigenlijk heel laag gestaan op onze lijst van landen waar we nog naar toe willen. De onrustige situatie in dit deel van de wereld en zeker ook de voorvallen in Egypte hebben daar aan bijgedragen.

De realiteit is anders en de veiligheidschecks zijn duidelijk waarneembaar. In het vriendelijk Marsa Alam bij de Rode Zee hebben we een heerlijke week doorgebracht in het Hilton hotel. Decadent? Jazeker. Bij de vraag: Upgrade? kunnen wij ons niet inhouden en verblijven we deze week in een te grote suite. We werken veel en hard. Klagen daar zeker niet over. Het is handig ook tijd voor jezelf in te ruimen. Qualitytime en dat mag ook wel met enige luxe. Geloof me, dat went heel snel. Het leven van een zelfstandige brengt ook mee dat je bereikbaar wilt zijn voor je klanten. Je ontkomt er niet aan om te werken tijdens de vakantie. Dat is helemaal niet erg. Het zijn wel veel minder uren dan gebruikelijk.
Er is veel te beleven wanneer je van zee, zand en zon houdt. Ook cultuur is er volop in een van de oudste beschavingen van de wereld. Een dag excursie naar Caïro is goed te doen. Drie uur met de auto naar Hurghada, een uur vliegen naar Caïro en een korte stadsrit van 30 minuten. Het is het dubbel en dwars waard. De slaap halen we later wel in. Fantastisch om oog in oog te staan met de vele opgegraven tombes en beelden. Met als absolute hoogtepunt het masker van Toetanchamon. 11 kilo puur goud. Verboden te fotograferen helaas. Het bezoek aan de piramides van Giza is zeer indrukwekkend. Deze eeuwenoude graven. Ik ben benieuwd naar de begrafenispolis. Hoewel die toch lastig te lezen is.
Bij het snorkelen, duiken is net even een stap te ver, ontdek je de mooiste vissen, zeekoeien, schildpadden, zeeslangen, roggen, koraal etc. Wat een palet van kleuren! Zeer indrukwekkend.
En dan nog iets over de gastvrijheid. De mensen die wij hebben ontmoet zijn zeer gastvrij en makkelijk in de omgang. En de verhalen van een opdringerig volk? Daar hebben wij geen ervaring. Integendeel.
Kortom: Egypte heeft veel te bieden en is een aanrader.


2 reacties op ‘Egypte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.