Blog “Fietsen op Kos”

foto van Connyreizen.
Keuze genoeg als het gaat om het kiezen van een fietsverhuurder op het eiland Kos. Straten vol verhuurders met fietsen die staan te wachten om het eiland over te rijden.
Kos-stad binnenrijdend is het uitkijken dat je geen verwarde toerist om rijd die een foto maakt van de idyllische haven. Met een Grieks muziekje op de achtergrond passeer je een typische Griekse poort omvangen door een prachtige paarse bougainville. Je proeft het voorjaar. Rijen tafeltjes onder bomen met mensen die genieten van de middag. Wijn, bier en vooral lekker eten. Een groot dienblad gevuld met mandjes brood, olijfjes en tzatziki komt voorbij zetten. Dat nodigt natuurlijk uit om ook een Grieks hapje te eten.
Na een riante lunch met lokale specialiteiten vervolg je je weg en waan je je in stad met kleine straatjes waar veel gegeten en gedronken word. Soms even afstappen voor een vrachtwagen vol groente en fruit. Het volgende moment rij je over het fietspad langs de kust met leuke restaurantjes, hotelletjes en appartementjes. Een klein meisje loopt met wat muntjes een ijssalon binnen met vers schepijs. Ze koopt er een ijsje en loopt blij de deur uit.
Kortom een complete verrassing van een veelzijdig eiland wat als fietseiland zeker zijn naam verdient en waar je met een koffer vol herinneringen naar huis gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.