De tempels van Malta met Elly

Na een gezellige informatieavond genaamd “De tempels van Malta” raak ik zo enthousiast dat ik meteen een zesdaagse reis naar Malta heb geboekt.

Zaterdag 13 november vertrok ik met Malta Air naar Malta. De vliegreis duurt drie uur. Ik vertrok om half twaalf en inclusief de transfer arriveerde ik rond half vijf bij het appartement. Ik logeerde in Bugibba, een leuke stad aan de kust met genoeg restaurantjes om iedere avond een andere uit te kiezen.
Na het inchecken in het appartement nog even een wandeling gemaakt in het stadje en een hapje gegeten op een terras (wel met terrasverwarming 😉want in de avond is het wat kouder). Morgen staat de hoofdstad Valletta op mijn programmalijstje.

Zondag 14 november
Het was heerlijk zonnig weer zo’n 22 graden. Na het ontbijt ging ik met de bus naar Valletta. Het openbaar vervoer is prima geregeld op Malta. Ik betaal €1,50 voor een enkeltje. Vlak voor de stad Valletta kwamen we vast te staan in het verkeer en raadde de buschauffeur aan om het laatste stukje te gaan lopen. Het blijkt dat er een militaire parade aan de gang is vanwege Remembrance Day. Ik kon hier nog net het laatste gedeelte van zien. Dit is wel een ervaring om mee te maken en een extra cadeautje. Ik wil de St. John’s Co-Cathedral  bezoeken maar vanwege een dienst is dit niet mogelijk. Ik kom er snel achter dat op zondag veel gesloten is. Dat is geen probleem want het slenteren door de straatjes is al geweldig. Al die gevels met gekleurde overdekte balkonnetjes, de smalle steegjes en doorkijkjes maken veel goed. Ik ga naar de Upper Barracca Gardens om daar van het uitzicht te genieten. Er is op dat moment ook nog een klarinettist aan het spelen en een danspaar is er de tango aan het dansen. Heerlijk op een terras in de zon, genieten van dit alles!
Aan het eind van de middag weer terug met de bus naar Bugibba en daar in een restaurantje heerlijke verse vis gegeten.

Maandag 15 november
Vandaag ga ik met de boot naar het eiland Gozo om daar met de hop on hop off bus het eiland te verkennen. Helaas loopt het iets anders. Vanaf de boot stappen we wel in de bus maar rijden direct door naar de hoofdstad Victoria/Rabat waar we een uur vrije tijd krijgen. Dat is erg kort en ik heb er voor gekozen om de Citadel te bezoeken. Dat is net te doen in een uur. Je hebt vanaf de Citadel een prachtig uitzicht over het eiland. Met de bus gaan we weer direct terug naar de boot om vervolgens naar de Blue Lagoon te varen. Hoewel ik liever langer op het eiland Gozo was gebleven was het de moeite waard om dit ook nog te zien. Vervolgens weer met de boot terug naar Bugibba en onderweg genieten van een prachtige zonsondergang.

Dinsdag 16 november
Vlakbij het appartement word ik opgehaald door de hop on hop off bus om de south tour over het eiland te maken. Heerlijk boven in de bus via je oor telefoontje luisteren naar de geschiedenis van het eiland. De rit duurt ongeveer drie uur maar je kan onderweg uitstappen waar je wilt en de volgende bus weer verder nemen. Vanwege de tentoonstelling over de Tempels van Malta wil ik die wel graag bezoeken. Mijn eerste stop is dan ook de Tarxien Tempels & Hypogeum. Indrukwekkend om de opgravingen, die er zo gaaf uitzien, te bekijken. De tweede stop is het vissersplaatsje Marssxlokk met de gekleurde vissersbootjes. Heerlijk over de markt gelopen waar je kan proeven van Malterserse lekkernijen. Op een terras met uitzicht over het water geluncht. De derde stop is de Blue Grotto. De bedoeling is om de grot met een bootje te bezoeken, maar vanwege de ruwe zee varen de bootjes niet. Ik heb hier wel genoten van het uitzicht op de zee en de rotsen, prachtig om te zien hoe het geweld van de golven tegen de kust slaat.
Vervolgens terug naar Bugibba om daar in de avond weer een ander restaurantje uit te zoeken.

Woensdag 17 november
Vandaag de laatste dag op Malta, morgenochtend vlieg ik vroeg terug naar Nederland.
Er is nog genoeg te zien en dat is niet mogelijk op één dag. Ik kies ervoor om de stad Mdina, vroegere hoofdstad van Malta, te bezoeken. Wat een goede keuze! Dit is wel één van de hoogtepunten. Het is een prachtig Middeleeuws burchtstadje dat geheel ommuurd is met hele smalle straatjes. Ik heb de St. Peter’s Kathedraal bezocht, ook weer prachtig om te zien.
Vanaf Mdina met de bus naar Valletta gegaan want ik wil toch de St. John’s Co Cathedral bezoeken. Je betaald hiervoor €15,- maar dat is het meer dan waard. Je krijgt een audio guide mee zodat je het verhaal van de Maltezer ridders via een koptelefoon kan beluisteren tijdens het bezichtigen. Hier hangen ook schilderijen van de schilder Caravaggio. Indrukwekkend om te zien! Als laatste ook nog de St. Paul’s Cathedral bezocht. Dit is een Anglicaanse kathedraal. Met de bus weer terug naar Bugibba om daar nog voor de laatste keer heerlijk uit eten te gaan.

Ik heb enorm genoten van deze reis en ik had graag nog twee dagen extra gehad 😀


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.